Tilbake til blogg

StreamBIM er et perfekt verktøy for små og mellomstore entreprenører

BIM og spesielt StreamBIM, er ikke bare for de store byggeprosjektene. Jo mindre bedriften er, jo mer sårbar er den for kostbare avvik, utsettelser, ventetid, kollisjoner og endringer underveis i byggeprosessen. Marginene er av og til ørsmå. Det er da det gjelder å ha en dyktig rådgivende ingeniør, som sitter på løsninger til dagens og morgendagens utfordringer. Byggebransjen står foran store endringer, og mange av dem begynner med BIM.

Selvplukk fra BIM-buffet

–       StreamBIM inngår i en totalpakke som vi tilbyr våre kunder siden 2016, da vi er rådgivere for BIM og prosjektledelse, sier BIM-koordinator og tekniker Alexander Tombre i Pro-Consult AS, som også leverer rådgivende ingeniørtjenester innen brann, RIB og arealutvikling.

Pakken han viser til består av BIM-koordinasjon, BIM-kiosker, 3D-scanning og StreamBIM. Ikke alle vet hva disse begrepene står for, men det handler om alt fra 3D modeller til en digitalisert arbeidsprosess som strekker seg fra prosjektplanlegging til FDV-fasen.

–       Kundene plukker det de mener er relevant for sitt prosjekt, og mange av dem har bare erfaring med plantegninger på papir, sier Alexander.

Han er ikke i tvil om at BIM, og spesielt StreamBIM, er viktig for å hevde seg i dagens marked.

Lett å bruke uten IT-kompetanse

Selv om mange BIM verktøy er svært brukervennlige, er det behov for rådgivning. BIM handler ikke bare om å ta i bruk ny teknologi, men å jobbe på en annen måte enn før.

–       I 2015 utvidet vi staben, og da også vårt tjenestesortiment til å inkludere BIM-rådgivning og koordinering. Dette er nå et viktig satsingsområde for oss, og vi er allerede etablert som en sentral bidragsyter for BIM-rådgivning og koordinering i flere av landets små og mellomstore byggeprosjekter, forklarer Alexander.

Både BIM, strømmetjenester (streaming) og skybasert lagring er nytt for mange av Pro-Consultssmå og mellomstore entreprenørkunder. Det har ikke vært til noe hinder. Det er fordi brukervennligheten gjør at man ikke må ha IT-kompetanse for å ta i bruk StreamBIM. Strømming er for eksempel det du bruker når du ser filmer på Netflix eller hører på musikk med Spotify.

Nytt, spennende og gøy!

Mange av kundene har tatt i bruk alle modulene i StreamBIM, og med Capture modulen kan prosjektet ta bilder av for eksempel avvik, og få bildet automatisk tagget på objektet, rommet eller etasjen man ønsker å kommentere. I tillegg blir det automatisk lagt inn som en del av den arbeidsflyten man ønsker, f.eks: avviksregistrering, KS, RUH osv., uten å måtte fylle inn egne skjemaer. Da går KS og avviksrapportering som en lek!”

–       Tilbakemeldingene har vært helt fantastiske. Dette er et verktøy de aldri har sett før, sier Alexander, og legger til at de som var skeptiske til å begynne med er spesielt positivt overrasket over at alt de før har savnet er på plass nå.

Ikke minst har de skjønt at mye av det de brukte tid på før, som å fylle ut skjemaer, eller måtte gjøre ting om igjen, er en saga blott.

 

Tilbake til blogg